Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@02:21:54 GMT

خشکاندن ریشه فساد دانشگاه تهران با خودکشی!

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۰۷۵۷۱

خشکاندن ریشه فساد دانشگاه تهران با خودکشی!

هفته گذشته و در جریان رخدادی غیر منتظره، حسابدار دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در مسیر محل کار تا خانه دچار مسمومیت غذایی شد و جان خود را از دست. اگرچه این اتفاق در طی روز‌های ابتدایی از سوی مسئولان دانشگاه عادی جلوه داده شد، اما رفته رفته گمانه‌هایی در مورد چرایی مرگ وی در رسانه‌ها منتشر شد.
به گزارش «تابناک»، در مورد مرگ یکی از کارکنان جوان دانشگاه تهران که در مقام حسابداری یکی از دانشکده‌های این دانشگاه مشغول به فعالیت بود، اکنون که نزدیک به یک هفته از زمان وقوع حادثه می‌گذرد، مطالبی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که شائبه بر انگیز است و پرده‌های مبهمی از این اتفاق ناگوار را آشکار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از آنجا که اکثر مدیران و مسئولان دولتی در کشورمان تلاش می‌کنند تا همه خطا‌های ریز و درشت خود را به دور از نگاه رسانه‌ها و افکار عمومی مدیریت کنند، در روز‌های ابتدایی وقوع این حادثه نیز مسئولان دانشگاه علاقه‌ای به بیان چرایی وقوع این رخداد به رسانه‌ها را نداشتند. به ویژه به این دلیل که هنوز تحقیقات برای یافتن علت اصلی وقوع حادثه مشخص نیست.
با اینحال برای اکثر کارکنان و دانشجویان دانشگاه به ویژه اهالی دانشکده جغرافیا مرگ این کارمند جوان دانشکده که تا پیش از مرگ با مشکلی از نظر جسمی رو به رو نبود و طبیق شنیده‌ها از جمله کارکنان فعال و پرنشاط دانشگاه محسوب می‌شد، به یک ابهام بزرگ تبدیل شد.
همین ابهام‌ها و سئوال‌های بی پاسخ که در روز‌های ابتدایی تلاش شد تا از چشم رسانه‌ها و افکار عمومی مخفی نگاه داشته شود، رسانه‌ها را پیگیر ماجرا کرد، تا بالاخره دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیا در رابطه با این اتفاق توضیحاتی را به رسانه‌ها ارائه دهد.
در رابطه با جزئیات این اتفاق، رئیس دانشکده جغرافیا به «انصاف نیوز» گفت: آقای «ج» حسابدار دانشکده در مسیر منزل سوار ماشینی می‌شود که در این بین، آبمیوه‌ ا ی به او داده و مسمومش می‌ کند. یکی، دو ساعت بعد از مسمویت، او توانسته خودش را به خیابان بکشاند و با یک موتور و یا شخصی به بیمارستان فیروزآبادی شهرری منتقل شود. ظاهرا این ماجرا را بعد از رسیدن به بیمارستان، در آنجا گفته و فوت می‌ کند. این‌ها را پدر خانم شان گفتند.
او در ادامه گفت: وقتی که صبح روز بعد از این ماجرا اطلاع پیدا کردیم، حراست را در جریان گداشتیم تا به این موضوع ورود پیدا کنند. بعد از چندین ساعت حراست از فوت ایشان خبر دادند و گفتند که علت آن مسمویت در مسیر منزل بوده. این موضوع از طریق کلانتری هم در حال پیگیری است.
مقیمی درباره¬‌ی اینکه «طبق گزارش رسیده، حسابدار بدلیل فشار‌های روانی که از سوی دانشکده به او وارد شده است، علی¬رغم دارا بودن دو فرزند اقدام به خودکشی کرده است!»، اظهار کرد: از طرف دانشکده تحت هیچ فشاری نبود. مرحوم یک خطای کوچکی داشتند که بخشی از این خطا به خود دانشگاه برمی¬ گردد که باید روابطش را با بانک قانونی و تعریف شده¬ تر کند.
او اضافه کرد: به همین دلیل در نامه¬‌ای که به دانشگاه نوشته شد، تقاضای بخشش او را داشتیم. این خطا به قدری نبود که ایشان را منوط به انفصال از زندگی کند و آن را به فوتشان ارتباط دهد.
رییس دانشکده¬‌ی جغرافیا در پاسخ به این پرسش که «او از کار معلق بود؟»، گفت: نه، اما قرار شد کارش را تحویل حسابداری بدهد و بعد از یکم مهرماه شرایطش مشخص شود.
سخنان رئیس دانشکده جغرافیا در پاسخ به ابهام‌های پیش آمده در مورد مرگ این کارمند دانشکده در حالی است که برخی کارکنان و اساتید دانشکده مذکور سخنان دیگری را در همین رابطه به رسانه‌ها منعکس کرده اند.
برای مثال یکی از اساتید دانشگاه تهران به خبرنگار انصاف نیوز گفته است: اتهام مالی که به آقای «ج» نسبت دادند، هنوز اثبات نشده بود، اما مسئولان دانشگاه در اقدام عجولانه‌ای نامه‌¬ای در اتوماسیون اداری گذاشتند که او را متهم معرفی کردند. این نامه را که سایر کارمندان دانشگاه دیدند، فشار سنگینی بر کارمند تازه در گذشته وارد کرد.
این استاد دانشگاه افزوده است: این دور از انتظار است که حسابدار دانشکده مسموم شده باشد، چون کسی با او خصومتی نداشت.
پیگیری‌های خبرنگار «تابناک»، از برخی همکاران و دوستان آقای (ج) در دانشگاه تهران گویای حقایق قابل تأملی است که اساساً فرضیه خودکشی یا فساد مالی این مرحوم را به چالش می‌کشد.
یکی از کارکنان دانشگاه در همین رابطه به «تابناک»، گفت: مرحوم (ج) جوان پر انرژی و با نشاطی بود که با هم به صورت هفتگی ورزش می‌کردیم. خاطرم هست که ایشان در یکی از جلسات بنیاد حامیان کوی دانشگاه تهران، چیزی حدود یک میلیون تومان برای خرید کالای خوابگاهی به بنیاد کمک کرد.
این کارمند دانشگاه در مورد چرایی وقوع حادثه برای وی نیز گفت: گمانه‌های متفاوتی در مورد چرایی مرگ وی مطرح است که هیچکدام هنوز به اثبات نرسیده است. اما آنطور که من شنیده ام وی در محاسبات مالی پایان سال تحصیلی چیزی حدود ۶ میلیون تومان کسری داشت که حراست دانشگاه به مسئله ورود پیدا می‌کند. با اینکه وی ادعا داشت این کسری عمدی نبوده و اشکال در نحوه ارتباط دانشگاه با بانک باعث این موضوع شده است، اما به هرحال می‌پذیرد که از حساب شخصی کسری پیش آمده را جبران کند و این کار را هم می‌کند.
این فرد مطلع ادامه داد: با اینکه حراست دانشگاه تلاش داشت تا در این فرایند ضمن جبران کسری خطری متوجه کارمند درگذشته نشود، اما برخی کارکنان دانشکده جغرافیا از این موضوع مطلع می‌شوند و وی را به فساد مالی متهم می‌کنند؛ اتفاقی که گفته می‌شود وی را با فشار روانی سنگینی رو به رو کرده و در نهایت تا مرز خودکشی می‌کشاند.
اگرچه همه مطالب مطرح شده در مورد چرایی مرگ این کارمند دانشگاه در حد گمانه است، اما به نظر ضروری می‌رسد که تحقیقات شفاف و روشنی در این باره صورت پذیرد تا برای پرسش‌های مهمی که بی پاسخ مانده اند، پاسخ داده شود.
در این رابطه مسئله نخست این است که واقعاٌ اختلاف مالی و دلیل کسری پیش آمده چه بوده است و چرا کارکنان دانشگاه بدون اثبات موضوع در مقام قاضی به متهم کردن یکی از همکاران چند ساله خود پرداخته اند؟
دیگر اینگه ماجرای اشکال موجود در تعامل میان بانک با دانشگاه چیست؟ و مسبب این اشکال جدی که حسابدار‌های دانشگاه را در موعد تسویه در مظان اتهام مالی قرار می‌دهد، کیست؟
موضوع دیگر اینکه اگر فرد تازه درگذشته از نظر مالی دچار خطای عمدی نشده باشد، لازم است برای حفظ آبروی وی و نیز خانواده اش، اقدام موثری از سوی دانشگاه صورت بگیرد تا با شفاف سازی دقیق به همه گمانه‌های ضد و نقیض پایان دهد.
این موارد البته همه در شرایطی است که می‌دانیم، فساد علمی در دانشگاه هایی، چون تهران و دیگر دانشگاه‌های بزرگ کشور ریشه دوانده و درج مقالات تقلبی، دفاع از پایان نامه‌های کپی برداری شده و بسیاری مسائل اینچنینی در نظام آموزش عالی کشور هنوز لاینحل باقی مانده است و چه خوب می‌شود اگر مسئولان همانقدر که برای کسری ۶ میلیون تومانی یک حسابدار اینقدر حساس هستند، برای فساد‌های علمی کلان نیز از خود حساسیت نشان بدهند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۷۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است


به گزارش  تابناک به نقل از برنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان در نشست شورای اداری استان تهران، با اشاره به ابلاغ اصول ۱۲گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح "گشت ارشاد مدیران" پرداخت و اظهار داشت؛ شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد مورد تاکید دولت مردمی است و برای اجرای آن با کسی تعارف نداریم.  

در این جلسه که با حضور وزیر کشور و استاندار تهران در محل تالار آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد، حجت‌الاسلام درویشیان به تشریح اهمیت سهولت در فرآیندهای اداری دستگاه‌ها پرداخت و گفت: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور در ادامه ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر ، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین نامه ها دچار مشکل شده اند.

وی گفت: در اصول ۱۲گانه ضدفساد آیت‌الله رییسی، هیچ خط قرمزی نداریم. رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحضه ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد. 

درویشیان با ذکر تعبیر رهبری از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی تصریح کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده حضرت آقا ، ممکن است باعث تبعاتی شود ولی باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

نماینده ویژه رییس جمهور در امر مبارزه با فساد خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آنها را به نامه امیرالمؤمنین به مالک اشتر معطوف کرد و اظهار داشت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند " مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

حجت الاسلام درویشیان در بخش بعدی سخنرانی خود به مسایل اصلی و محوری استان تهران پرداخت و اظهار داشت: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسوول آن نیست و همه دستگاه ها باید پای کار باشند.

"حاشیه نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است"، درویشیان با طرح این موارد گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • همسر ابراهیم رئیسی پُست جدید گرفت+جزئیات
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران افتتاح شد
  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  • چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!
  • افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور